Terug naar overzicht

Refurbished schoenen is voor velen een nieuw fenomeen. Wat is het precies en waarom is dit zo goed en interessant voor jou?  In deze blog lees je de 3 voordelen van refurbished merkschoenen.

Jaarlijks worden er 23,5 miljard schoenen geproduceerd. Het grootste deel hiervan komt uiteindelijk op de vuilstort terecht. Zonde. Daarom verlengt 95percent de levensduur van merkschoenen door ze te repareren en een nieuw thuis te geven. De schoenen die we kunnen repareren, worden door onze professionele schoenmakers onder handen genomen. Soms is het alleen maar een kwestie van een losgeraakt ringetje die vervangen moet worden of het herstellen van een beschadiging in het leer.


De 3 voordelen van refurbished schoenen


1.     Ga onnodige verspilling tegen

Een van de belangrijkste redenen om refurbished schoenen te kopen is om onnodige verspilling tegen te gaan.

95percent geef imperfecte merkschoenen een nieuw thuis. Dit doen wij door klachtparen in te kopen bij jouw favoriete winkels. Deze schoenen worden tijdens een selectieproces gesorteerd in schoenen die we repareren en vervolgens verkopen via de webshop of de 95store en schoenen die gerecycled gaan worden.

Van alle schoenen die wij ophalen bij onze leveranciers wordt 70% gerepareerd en verkocht via onze webshop en 95store, 30% wordt door onze partner FastFeetGrinded omgezet in 100% grondstoffen. Hiermee voorkomen we dat schoenen alsnog op de vuilstort in het buitenland terechtkomen. 


2.     Draag bij aan een duurzamere toekomst

Door schoenen te herstellen en een nieuw leven te geven, draag je direct bij aan CO₂ besparing. En daarmee draag je bij aan een schonere wereld.





95percent draagt bij aan de stappen naar een circulaire economie. De schoenen die niet gerepareerd kunnen worden, worden door onze partner FastFeetGrinded gerecycled en omgezet naar 100% duurzame grondstoffen. FastFeetGrinded heeft een ‘Shoe Recycle Machine’ bedacht en ontwikkeld. Dit is wereldwijd de allereerste machine die schoenen kan recyclen. Aan de ene kant stop je er een schoen in en aan de andere kant komen er vier gesorteerde materialen uit: rubber, foam, textiel en fluf. Van deze grondstoffen worden allerlei producten gemaakt zoals sportspeelvelden. Wij hebben een deel van deze grondstoffen gebruikt voor de vloer in onze 95percent winkel, een extra duurzame bewuste keuze!


3.    Heel veel korting voor jou

Met de koop van een paar refurbished merkschoenen bespaar je veel geld, omdat deze schoenen worden aangeboden met een korting tot wel 75%. Dit is afhankelijk van de staat van de schoen. Dit betekent dat schoenen met lichte gebruikssporen met meer korting worden aangeboden dan

schoenen die er als nieuw uitzien. 100% een duurzame deal. Dat is toch mooi meegenomen?

Wil jij ook bijdrage aan een schonere wereld en een 100% duurzame deal scoren bij 95percent? Kijk dan op de website of breng een bezoekje aan de 95store in Amersfoort.

Jouw footprint doet ertoe!