Terug naar overzicht

De 7 duurzame trends voor de lente en de zomer 2023

De lente is officieel op 21 maart begonnen en dat betekent nieuwe inspirerende trends! Welke leuke schoenentrends en trends op het gebied van accessoires komen er komende seizoenen?

Dit voorjaar komen schoenmerken weer met speciaal ontworpen collecties voor jou. Van color party, metallic tot opvallende zolen. Wil jij graag shinen volgens de laatste duurzame trends? En wil jij weten welke merken er duurzaam zijn en wat deze merken belangrijk vinden op gebied van duurzaamheid?

Lees dan deze blog met de 7 duurzame trends voor de lente en zomer 2023.


1 Neutrale pastelkleuren

Houd je niet van opvallende kleuren en draag je liever neutrale pastelkleurige merkschoenen? Kies dan voor een minimalistische look door leuke Womsh sneakers te dragen.


Womsh Sneakers

Womsh Sneakers



Womsh en duurzaamheid

Womsh staat voor ‘Word of Mouth Shoes’ en is een duurzaam sneakermerk. Womsh vind respect voor het milieu erg belangrijk en wil ervoor zorgen dat mensen milieuvriendelijker gaan denken en kiezen bij het doen van een aankoop. Ze willen graag zien dat mensen daarmee de wereld beginnen te veranderen.

Ze inspireren als merk door schoenen te maken die tijdens het productieproces een minimale impact op het milieu hebben en daarnaast recyclebaar zijn. Een van de sneakerlijnen van Womsh is geproduceerd uit rubber, gerecycled katoen, appels en petflessen. Grotendeels zijn deze sneakers gemaakt van appelschillen en de vezels van appels (bron).


2 Color party

De kleuren pastelgroen, lila, kobaltblauw en fuchsia zijn dit jaar helemaal hot. Draag opvallende gekleurde refurbished Guess merkschoenen gecombineerd met een spijkerjeans en jij steelt 100% de show.

Guess Pumps

Guess Pumps



Guess en duurzaamheid

Guess produceert mode gericht op duurzaamheid en gemaakt door een groep ontwikkelde mensen met als doel minimale verspilling. Ze willen steeds meer biologische, gerecyclede en verantwoord geproduceerde materialen gaan gebruiken. Guess zet zich in om te zorgen dat alle materialen die van plastic zijn gemaakt worden gerecycled. Ze nemen de klimaatcrisis serieus en hebben ambitieuze doelen gesteld om de CO₂-uitstoot te verminderen.

Guess is een partnerschap aangegaan met Treedom om zo de biodiversiteit te bevorderen en de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast zijn ze voortdurend op zoek naar innovatieve verpakkingsoplossingen waarbij meer gerecycleerde grondstoffen worden gebruikt. Met als doel het verpakkingsafval te verminderen (bron)


3 Metallic

Een goede toevoeging aan je garderobe of je look dit seizoen zijn metallic merkschoenen. Deze Gabor sandalen met metallic look zijn een musthave voor je schoenencollectie!

Gabor sandalen

Gabor sandalen



Gabor en duurzaamheid

Gabor zet in op duurzaamheid en hergebruik door onder andere gebruik te maken van hoogwaardige materialen en het recyclen van PET-flessen, zolen en productieafval. Het leer dat Gabor gebruikt is afkomstig uit gecertificeerde looierijen (conform de Leather Working Group), die hoge eisen stellen aan een duurzame leerproductie. Tijdens het looien van het leer wordt gebruikgemaakt van vocht in het leer in plaats van het toevoegen van extra water, om zo grote hoeveelheden water te besparen.

Veel van de schoenen van Gabor hebben een gerecyclede binnenvoering. Deze voeringstof wordt gewonnen uit gerecyclede PET-wegwerpflessen. De recyclingzolen die in sommige schoenen worden gebruikt worden gemaakt van de restanten rubber (productieafval). Voor de veganistische schoenen worden geen materialen van dierlijke oorsprong gebruikt. Gabor test alle boven materialen, voeringen, zool en hulpmaterialen zoals lijm en kleurstoffen op dierlijke bestanddelen (bron).


4 Klassieke Loafers

Dit seizoen kun je weer volop klassieke loafers dragen zoals deze nette klassieke zwarte Fred de la Bretoniere loafers. Draag deze mooie merkschoenen onder een strakke jeans of een jurkje met een leuke contrasterende kleur sok. Want dit seizoen kun je met een gerust hart jouw loafers combineren met een opvallende kleur sok.

Fred de la bretoniere Loafers

Fred de la bretoniere Loafers



Fred de la Bretoniere en duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid zit je bij Fred de la Bretoniere altijd goed. Alle luxe leren merkschoenen van dit merk worden gemaakt van hoge kwaliteit leer.

Doordat Fred de la Bretoniere de focus in het begin van het productieproces op kwaliteit legt, zorgen ze ervoor dat producten langer mee gaan. Daarnaast gebruiken ze alleen leer dat is gecertificeerd door The Leather Working Group. Door alleen met deze gecertificeerde leersoorten te werken, zorgen ze ervoor dat het verwerken van leer steeds milieuvriendelijker wordt (bron).


5 Sleehakken

Vind je hakken dragen niet prettig? Maar wil je er wel graag wat langer uit zien? Draag dan VIA VAI sandalen met een sleehak. Ze zorgen voor wat extra centimeters en zitten ook nog heel comfortabel. Draag er een leuke kleurrijke rok boven met een mooie top en jij bent ready voor een dagje naar het strand!

VIA VAI Sandalen met sleehak

VIA VAI Sandalen met sleehak



VIA VAI en duurzaamheid

VIA VAI voelt zich als bedrijf en als personeel, verantwoordelijk om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Ze houden rekening met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Ze werken uitsluitend met Europese (gecertificeerde) fabrikanten en leerlooierijen. Daarnaast trekken ze samen op met fabrikanten om processen te verduurzamen. Verspilling is killing volgens VIA VAI en daarom is het productieproces gericht op efficiëntie (bron).


6 Opvallende zolen

Durf jezelf te laten zien en draag sneakers met zolen die op allerlei manieren opvallen. Felle kleuren, dikke zolen, zolen versierd met prints, stiksels of glitterdetails het kan allemaal!

Skechers Sneakers

Skechers Sneakers



Skechers en duurzaamheid

‘’De wereld is belangrijk" Skechers. Dit merk is een trotse partner van The Nature Conservancy. Hiermee dragen ze bij om te helpen het land en de wateren te beschermen.
Skechers maakt steeds meer gebruik van veganistische en gerecyclede materialen die zoveel mogelijk wasmachine wasbaar zijn. Ze hebben een speciale schoenenlijn ‘’Our Planet Matters’ gelanceerd in 2022 met schoenen gemaakt van gerecyclede materialen om de impact op het milieu te verminderen.

‘’Good for your feet good for the world’’ Skechers (bron)


7 Vegan

Wil je jouw duurzame voorjaarslook stijlen met een fashionable tas met een lederlook? Kies dan voor een mooie refurbished tas van het merk Matt & Nat.


Matt & nat

Matt & nat

Matt & nat

Matt & nat



Matt & Nat en duurzaamheid

Matt & Nat zet zich in om geen leer of andere materialen op basis van dieren te gebruiken in hun ontwerpen.

Voor de buitenkant van de handtassen maken ze gebruik van PU en PVC en voor de binnenkant van de tassen maken ze gebruik van gerecyclede nylon, kurk, rubber en gerecyclede plastic flessen.
Voor een handtas zoals op bovenstaande afbeeldingen gebruiken ze gemiddeld 21 gerecyclede petflessen. Super leuke tassen die ook nog eens bijdragen aan een duurzamere wereld! (bron)


Tip

De allerbelangrijkste tip die we je mee willen geven: draag waar jij je goed bij voelt en wat past bij jouw persoonlijkheid en je visie op het gebied van duurzaamheid. Alleen dan kun je echt gaan shinen!

Maak je klaar voor het nieuwe seizoen en shop jouw favoriete duurzame refurbished voorjaars merkschoenen of refurbished tas op de website of breng een bezoekje aan de 95store in Amersfoort.

Let op: shop bewust! Jouw footprint doet ertoe!