Welk schoenmateriaal past bij jouw ecologische voetafdruk?

Schoenen die matchen met je kleding

Ben jij iemand die net dat stapje extra neemt om goed voor de dag te komen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Schoenen zijn er in alle soorten en maten en zijn net zo uniek als de mensen die er op deze wereld rondlopen. Hier op 95percent.nl kan je ten alle tijden kiezen uit +16.000 schoenen en we snappen dat dat best wat overweldigend kan zijn.

Daarom gaan we jou wat stijltips geven.

“Maar uiteraard zijn “stijlregels”er om gebroken te worden, dus laat je nooit beperken in je eigen stijl;) “



Schoenen die passen bij je kleding - Algemene tips

Kleurcoördinatie:

Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen goed past bij de kleuren van je outfit. Dit betekent niet dat ze exact dezelfde kleur moeten hebben, maar ze moeten wel complementair zijn.

Kleurtemperatuur:

Overweeg de 'temperatuur' van kleuren. Warme kleuren (zoals rood, oranje, geel) gaan goed samen met schoenen in warme tinten, terwijl koele kleuren (zoals blauw, groen, paars) beter passen bij schoenen in koele tinten.

Materiaal en textuur:

Overweeg het materiaal en de textuur van je schoenen. Lederen, schoenen passen goed bij een zakelijke outfit, terwijl canvas of suède beter past bij casual kleding.

Proportie en silhouet:

Kijk naar de proportie van je schoenen in verhouding tot je outfit. Bijvoorbeeld, grotere, robuustere schoenen kunnen een slankere outfit in evenwicht brengen, terwijl fijnere schoenen goed passen bij een meer aansluitende outfit.

Schoenen als focuspunt:

Maak van schoenen het focuspunt van je outfit door een uniek ontwerp of opvallende kleur te kiezen, terwijl de rest van je outfit meer ondergeschikt en eenvoudig blijft. Dit werkt goed als je een statement wilt maken met je schoenen.

Broeklengte:

Let op de lengte van je broek. Broeken met een nauwere pasvorm of kortere lengte laten meer van de schoen zien en kunnen anders matchen dan broeken met een wijde of langere pasvorm.

Formaliteit:

Match de formaliteit van je schoenen met je outfit. Draag bijvoorbeeld geen casual sneakers met een formeel pak, of zeer formele schoenen met een casual outfit.

Seizoensgebondenheid:

Houd rekening met het seizoen. Draag in de zomer lichtere, luchtigere schoenen zoals loafers, en in de winter stevigere, warmere schoenen zoals laarzen.

Gelegenheid:

Stem je schoenkeuze af op de gelegenheid. Draag bijvoorbeeld geen sportieve sneakers naar een formeel evenement.

Schoenen matchen met je accessoires

Schoenen afstemmen op je accessoires

Er zijn verschillende accessoires waarmee je je schoenen kunt matchen om een samenhangende en stijlvolle look te creëren. Hier zijn enkele voorbeelden:

Riem

Als we je één tip kunnen meegeven, dan is het deze! Als je je schoenen ergens mee wil matchen zonder al te veel moeite…. kies een geweldig passende riem.

Een riem in dezelfde kleur of materiaal als je schoenen kan je outfit echt samenbrengen. Mocht je hier nog naar op zoek zijn? Neem dan ook eens een kijkje bij Riemen & Co. Nette of casual riemen gemaakt van 100% leer, suède of stretch materiaal, je vindt hier zeker wat je zoekt.

Tas of Handtas:

Voor zowel mannen als vrouwen kan een tas of handtas die overeenkomt met de schoenen een zeer stijlvol effect hebben.

Horlogebandje:

Hoewel subtiel, kan het matchen van je horlogeband met je schoenen een verfijnde touch geven aan je outfit.

Sjaal of Das:

Het afstemmen van de kleur of het patroon van je sjaal of das met je schoenen kan een outfit een extra dimensie geven.

Hoofddeksels:

Hoeden, petten of andere hoofddeksels in een kleur die matcht of goed samengaat met je schoenen kunnen je look completeren.

Sieraden:

Armbanden, kettingen of manchetknopen die qua kleur of stijl overeenkomen met je schoenen, kunnen een subtiele maar stijlvolle match creëren.

Sokken:

Een vaak over het hoofd gezien detail, maar sokken die goed passen bij je schoenen of een contrasterende kleur hebben, kunnen een speels en modieus effect hebben.

Zonnebril:

De kleur of stijl van je zonnebril afstemmen op je schoenen kan zorgen voor een gestroomlijnde en modieuze uitstraling.

Jas of Mantel:

In koudere maanden kan het matchen van je bovenkleding, zoals een jas of mantel, met je schoenen je outfit een stijlvol en samenhangend gevoel geven.

Telefoonhoesje:

Voor de modebewuste tech-liefhebber kan zelfs een telefoonhoesje dat matcht met de schoenen een leuk detail zijn.

En wanneer je dan eindelijk de ultieme combinatie gevonden hebt, wil je uiteraard ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Vergeet daarom nooit onze laatste tip:

Onderhoud:

Zorg ervoor dat je schoenen altijd schoon en goed onderhouden zijn. Dit maakt een groot verschil in hoe ze je outfit completeren.

Daarnaast verleng je de levensduur van je favoriete schoenen waardoor je er nog langer van kan genieten. We raden iedereen dan ook aan om voordat je een schoen weggooit deze eens langs een schoenmaker te brengen. Zo zijn al onze +16.000 schoenen gecontroleerd en/of gerepareerd door de De Schoenmakers in Enschede.

En wij kunnen je garanderen dat dit je niet tegen zal vallen door de 5000+ reviews die we al hebben gekregen met een gemiddeld cijfer van 8.9/10 ;)

Heb je je combo al in gedachten? Bekijk dan ons assortiment !